CV opleuken

CV opleuken

Met CV opleuken wordt natuurlijk niet bedoeld dat u de waarheid geweld moet aandoen, want daar heeft u uiteindelijk alleen maar uzelf mee. Wat er wel wordt bedoeld is hoe u uzelf kunt onderscheiden van uw concurrentie.

Breng uw CV onder de aandacht bij potentiële werkgevers

Als werkzoekende kunt u ook kijken naar mogelijkheden om uw CV onder de aandacht te krijgen van potentiële werkgevers. Een platform waarvoor u hierbij gebruik kunt maken is Visual CV. Bij dit Amerikaanse platform kunt u uw eigen visuele CV maken.

Daarnaast kunt u natuurlijk uw MS-Word CV ook helemaal anders gaan weergeven dan de gebruikelijke zwarte letters op de witte achtergrond. Dit betekent niet dat u een andere kleur lettertype moet gaan gebruiken, maar zorg dat u opvalt. Photoshop uw CV bijvoorbeeld in de website van het bedrijf waar u solliciteert en zoek het bedrijf en de medewerkers op om een inschatting te maken of uw creatieve CV wel gepast is.

Verdere mogelijkheden

Bij mediabedrijven heeft u meer kans dat een video CV gewaardeerd wordt. Wat u ook kunt doen is met uw sollicitatiebrief een link meesturen naar uw video CV. Op YouTube staan mooie voorbeelden van video CV’s.

U kunt uzelf ook via een Power Point presentatie online profileren. Denk er dan wel om dat u privacy gevoelige zaken vermijd. Gebruik bijvoorbeeld een gmail e-mailadres. Al met al zijn er een hoop manieren om uzelf te onderscheiden van uw mede-sollicitanten op die ene droombaan.

Terug naar overzicht
e-webs.nl 2017 2023 | Sitemap Disclaimer | Privacybeleid | Handige links |