Met Woocommerce een webshop opzetten? Zo zet jij jezelf goed in de markt

Met Woocommerce een webshop opzetten

Als beginnende ondernemer kan het starten van een webshop een uitdaging zijn. Zeker wanneer je geen ervaring hebt met het bouwen van websites of het managen van een online verkoopplatform. Maar als je overweegt om met Woocommerce een webshop op te zetten, dan heb je een goede keuze gemaakt. Woocommerce is niet alleen een gratis WordPress plugin, maar het biedt ook veel flexibele functies waarmee je een onbeperkt aantal producten kunt verkopen. In deze blog delen we vijf tips waarmee je een succesvolle webshop met Woocommerce kunt starten.

Kies een goede hosting

Voordat je begint met het opzetten van je webshop, moet je ervoor zorgen dat je een goede hostingprovider kiest. Kies voor een snelle en betrouwbare hostingprovider die ervoor kan zorgen dat je webshop snel laadt en altijd online is. Een goede hostingprovider is belangrijk voor de eerste indruk van jouw webshop.

Installeer de benodigde plugins

Woocommerce werkt goed met andere WordPress plugins. Maar voor een webshop heb je al snel wat extra plugins nodig. Denk bijvoorbeeld aan plugins voor betalingen, verzending, beveiliging en marketing. Installeer alleen plugins die je daadwerkelijk nodig hebt, zodat je webshop ook snel en efficiënt blijft werken.

Maak gebruik van professionele templates

Een mooie website is belangrijk. Klanten willen een gevoel van veiligheid en betrouwbaarheid krijgen wanneer ze een aankoop doen bij jouw webshop. Door gebruik te maken van professionele templates van Woocommerce, kun je jouw webshop er zonder technische kennis professioneel laten uitzien. Zo zorg je ervoor dat klanten graag bij jouw webshop terugkomen voor meer.

Zorg voor goede SEO

Goede SEO is belangrijk voor online succes. Zorg ervoor dat al jouw producten en categoriepagina’s goede titels, meta-tags en beschrijvingen bevatten. Maak daarnaast gebruik van een SEO-plugin zoals Yoast SEO. Hiermee kun je alle on-page SEO-aspecten van je webshop optimaliseren. Dit zal snel een hogere ranking in Google opleveren.

Zorg voor goede productbeschrijvingen en -foto's

Je productbeschrijvingen en -foto's zijn de belangrijkste elementen van jouw webshop. Zorg ervoor dat de beschrijvingen uniek, duidelijk en overtuigend zijn. Gebruik bijpassende keywords in je beschrijvingen zodat het eenvoudig terug te vinden is via Google's zoekmachine. Maak vervolgens mooie foto's van alle producten, met heldere kleuren en voldoende detail. Gebruik deze foto's ook voor al je social media kanalen zodat je je producten de grootst mogelijke bekendheid kunt geven.

Samenvattend

Het opzetten van een webshop kan lastig zijn, maar met Woocommerce heb je een goed platform tot je beschikking. Zorg voor goede hosting, kies zorgvuldig de plugins die je gaat gebruiken, maak gebruik van professionele templates en zorg voor goede SEO en productbeschrijvingen en -foto's om jouw webshop tot een groot succes te maken. Het belangrijkste is dat je alles zorgvuldig test voordat je je webshop live gaat zetten. Werk eventuele foutjes of bugs weg en maak van jouw webshop een succesverhaal.

Bron: www.baasenbaas.nl

Terug naar overzicht
e-webs.nl 2017
Warning: date(): Invalid date.timezone value 'CEST', we selected the timezone 'UTC' for now. in /home/ewebs/domains/e-webs.nl/public_html/includes/module_footer.php on line 2
2024 | Sitemap Disclaimer | Privacybeleid | Handige links |